Arhiva novosti

You are viewing the category archive for: Udruga

Sretan Uskrs

Ivanečki rudarski dani 2015.

Poštovani,
evo s malim zakašnjenjem objavljujemo osvrt Rudarskih dana 2015 u slikovnoj produkciji kroz objektiv Darka Vurušića.
Ujedno zahvaljujemo prijateljskim udrugama koje su došle podržati manifestaciju i svojim prisutnošću utjecale na kvalitetnu realizaciju događanja.
Zahvaljujemo i svim ostalim koji su na bilo koji način pomogli i utjecali da se manifestacija oplemeni dodatnim sadržajima!
Velika HVALA i starim živućim rudarima koji su tradicionalno prisutni svake godine!
SRETNO!

Više fotografija na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.974978332570095.1073741890.138887832845820&type=3

Farma

Poštovani,
Ovom prilikom Vas obavještavamo da su Ivanečki vitezovi s svojom povijesnom postrojbom Vitezova ivanovca sudjelovali na Tv show-u – FARMA što je bilo emitirano 14. studenog 2015. na Novoj TV, poslije 21.00 sati.
Realizacija je ostvarena temeljem Poziva produkcije Nove TV-Farma.
Čast i zadovoljstvo se je bilo odazvati Pozivu uzimajući u obzir što je odabir iz cijele Hrvatske baš pripao našoj udruzi koja se za isto dugotrajno i temeljito pripremala u cilju kvalitetne realizacije.
Pozivamo Vas da pogledate kako su se naši vitezovi borili i plesali i samim time na jedan specifičan i kvalitetan način promovirali naš Grad i udrugu te prenijeli povijesne spoznaje na globalnoj razini.
Sudjelovali su: Ivana Matić, Lucija Šavor, Vesna Jagetić, Mateo Mudri, Tomislav Vedak, Tomislav Petrinjak i Tomislav Jagetić Daraboš.
Ujedno zahvaljujemo cijeloj produkciji na prepoznavanju rada naše udruge, snimateljima na lijepim kadrovima, a posebna zahvala na kvalitetnoj suradnji gospođi Ani Pedjo!
Boris Jagetić Daraboš
Predsjednik udruge

Foto produkcija: Nova TV-Farma, link https://web.facebook.com/FarmaHR

Međunarodna gastro izložba u Trakošćanu

Na poziv organizatora, Tz grada Ivanca u suradnji s našom udrugom Ivanečki vitezovi aktivno smo sudjelovali u realizaciji 5. Međunarodne gastro izložbe u hotelu Trakošćan.
Ova međunarodna gastro izložba ujedno je i najveći festival hrane i pića u Hrvatskoj po broju izlagača. Sudjelovalo je oko 70 izlagača. Od ove godine održavat će se kao dio Baroknih večeri. Na manifestaciji između ostalih sudjelovao je veliki broj ugostitelja iz inozemstva (Slovenija, Austrija, Francuska) i Varaždinske županije. Iz ivanečkog područja svoju gastro ponudu i zanimljive kreacije predstavio je restoran „BVB“ vlasnice Branke Sambolek.
Ujedno je ovo bilo lijepo obilježavanje Dana svjetskog turizma. Trakošćan i Vitezovi ivanovci zaista su se lijepo uklopili u cjelokupni sadržaj manifestacije.
O hvalevrijednom ugođaju za nepce više u slikovnoj produkciji.Ivanečki vitezovi

Nastup u Varaždinu

Već tradicionalno niz godina sudjelujemo u programu temeljem poziva prijateljske Husarske pukovnije, pa tako i ove godine.

U okviru proslave Dana Varaždinske županije te kao dio popratnog programa Varaždinskih baroknih večeri, u Varaždinu na Starom gradu u subotu je održana smotra povijesnih postrojbi, a glavni domaćin svim postrojbama, kao i prethodnih godina, bila je Varaždinska graničarska husarska pukovnija.

Početak smotre održao se na Trgu kralja Tomislava (Korzo) gdje su povijesne postojbe stigle uz zvukove Radetzkog marša, a osim domaćina na smotri su sudjelovali i pripadnici Zrinske garde iz Čakovca kao i Građanska garda iz Varaždina, tzv. Purgari. Osim povijesnih postrojbi, u programu smotre sudjelovali su i članovi Udruge „Konj moj prijatelj“.

Zahvaljujemo domaćinima na lijepom i ugodnom domaćinstvu!

Ivanečki vitezovi

Izvor: Varaždinske vijesti
Foto: Varaždinska županija, udruga

Predstavljanje na Aurea Festu u Požegi

Temeljem poziva grada Požege i Trenkovih pandura sudjelovali smo na prvom festivalu povijesnih postrojbi u sklopu Aurea Festa.
Unatoč kiši svoju bogatu povijest s raskošnom opremom, oružjem i simbolima predstavilo je nekoliko postrojbi iz Hrvatske i inozemstva, te su na jedinstven način ponudili Požežanima uvid u dio hrvatske vojničke povijesti.
Našu ivanečku baštinu u tom segmentu ponosno su predstavili Vitezovi ivanovci.
Uz veliki angažman sudjelujućih članova Ivanečkih vitezova, podršku i pomoć u realizaciji gostovanja pružili su grad Ivanec i Tz grada Ivanca.

Zahvaljujemo domaćinima na lijepom gostoprimstvu.

Foto: Ivanečki vitezovi, grad Požega, Trenkovi panduri

Ivanečki vitezovi

Vitezovi ivanovci u Varaždinu

Ivanečki vitezovi-povijesna postrojba Vitezova ivanovca na proslavi 265. obljetnice svojih prijatelja iz Varaždinske građanske garde u Varaždinu

U subotu, 29.kolovoza 2015. godine u Varaždinu je održan 15. Susret povijesnih postrojbi povodm proslave 265. Obljetnice Varaždinske građankse garde. Tom je prigodom održan svečani mimohod gradskim ulicama grada Varaždina te postrojavanje povijesnih postrojbi na Trgu kralja Tomislava. Na ovom Susretu sudjelovale su 2 povijesne postrojbe iz Austrije, po jedna iz Slovenije i Bosne i Hercegovine te čak 14 povijesnih postrojbi iz Hrvatske među kojima i Vitezovi Ivanovci kao predstavnici povijesno najstarije postrojbe.

U mimohodu, koji se kretao najpoznatijim ulicama grada počevši od hotela Turista, vitezovi i dama su praćeni znatiželjnim očima prolaznika te fotografirani sa svih strana. Prilikom dolaska na Trg kralja Tomislava uz najavu voditelja programa popraćeni su velikim pljeskom.
Nakon svečanog postrojavanja, povijesne je postrojbe pozdravio gradonačelnik Goran Habuš koji je izvršio pregled svih postrojbi. Prijavak ispred naše postrojbe predala je Viteška dama, Ivana Matić. Nakon predanog prijavka svih postrojbi, gradonačelnik je njihove predstavnike primio u Gradskoj vijećnici i predao im Spomenice.

Ivanečki vitezovi su još jednom ostvarili kvalitetnu i pozitivnu suradnju sa susjedima i pokazali kako njeguju tradiciju te da su samim time prepoznati od strane građana, ostalih povijesnih postrojbi, ali i medija. Tome svjedoči i video zapis dolaska Vitezova Ivanovaca na Trg kralja Tomislava, koji je emitiran u večernjem dnevniku Hrvatske radio televizije (link: http://video.hrt.hr/2908/varazdin2908.mp4) .
Naravno teško je bilo uskladiti protokolarne termine i veliki interes mnoštvo građana svih životnih dobi koji su ovaj trenutak željeli trajno zabilježiti zajedničkim fotografiranjem.

Aktivnost je realizirana temeljem poziva Grada Varaždina i Varaždinske građanske garde.

Vjerujemo da smo ovom međunarodnom aktivnošću dostojno prezentirali naš Grad i povijesnu baštinu.

Zahvaljujemo domaćinima na lijepom i ugodnom gostoprimstvu!

Ivanečki vitezovi
Voditeljica za promidžbu i izdavačku djelatnost
Ivana Matić

Foto, Boris Jagetić Daraboš, grad Varaždin, E-varaždin

MEĐUNARODNA AKTIVNOST U SLOVENIJI – „TRŠKI DNEVI V ŽUŽEMBERKU“

Tradicionalno i ove godine se nastavlja kvalitetna međunarodna suradnja Tz grada Ivanca i Turističkog društva Suha krajina iz susjedne Slovenije. Temeljem poziva sudjelovali smo na turističko kulturno- viteškoj manifestaciji „Trški dnevi v Žužemberku“ i predstavili našu bogatu baštinu putem naše udruge Ivanečki vitezovi – povijesne postrojbe Vitezova ivanovca.
Manifestacija se odvijala na autentičnom povijesnom lokalitetu uz prisutne mnogobrojne srednjevjekovne sadržaje
Aktivnost u Sloveniji ujedno je bila prilika da promoviramo naš Grad, Županiju, partnere ali i Hrvatsku mnogobrojnim prisutnim posjetiocima. Za isto veliku zaslugu imaju naši aktivni, vrijedni, ustrajni i atraktivni vitezovi u pratnji jedne šarmantne i elegantne viteške dame. Svi zajedno smo se bezrezervno trudili svojim iskrenim ponašanjem i pojavom plijeniti pozornost i dodatno zainteresirati prisutne skupine za buduću suradnju.
Realizaciju ovog međunarodnog susreta je pomogao grada Ivanec.
Zahvaljujemo na pomoći oko realizacije , posebna zahvala domaćinima na hvalevrijednom domaćinstvu i ugodnom druženju!

Ivanečki vitezovi

Foto: Ivanečki vitezovi, Td Suha krajina i Tz grada Ivanca

 

 

 

 

 

 

 

DANI GRADA BAKRA

Na poziv Turističke zajednice grada Bakra i grada Bakra, Tz grada Ivanca i članovi Ivanečkih vitezova – Vitezovi ivanovci sudjelovali smo 11.07.2015. u proslavi Dana Grada Bakra.
U sklopu cjelodnevnog programa proslave osobito se izdvajaju dva atraktivna događaja – mimohod povijesnih postrojbi i „Pomorska bitka“, rekonstrukcija povijesnog pomorskog napada, kada su Mlečani po posljednji puta pokušali osvojiti Bakar daleke 1616. godine.
Pomorska bitka, koja je s godinama izrasla u bakarski brend, zasigurno je najatraktivnija manifestacija Margaretinog leta. Rekonstrukcija povijesne bitke, u sklopu proslave Dana Grada, u Bakar je jučer dovela oko 15 tisuća posjetitelja, koji su mogli uživati u povijesnim prizorima.
Povijesne postrojbe iz svih krajeva Hrvatske posjetiteljima su se, uoči bitke, predstavile u mimohodu. Gradom su tako prošetale 23 postrojbe s ukupno 150 članova.
Posjetitelji kao i domaćini bili su oduševljeni našom postrojbom i predstavljanjem, te su mnogi tražili za uspomenu zajedničko fotografiranje.
Prema riječima prisutnih posjetioca na dostojan način smo predstavili grad Ivanec koji je pomogao u realizaciji ovog gostovanja.
Srdačno zahvaljujemo Tz grada Bakra i suorganizatoru manifestacije, prijateljima iz Gradske Straže Bakar 1848 i njihovoj toploj dobrodošlici.
Ivanečki vitezovi

Srednjevjekovne prezentacije – Dani grada

Evo još malo srednjevjekovnih prezentacija povodom obilježavanja Dana grada Ivanca. Ujedno posebna zahvala prijateljima na pomoći oko realizacije aktivnosti, prije svega Trakošćanskim streličarima i udruzi Kontea.

Foto: Zdenko Horvat, Marijan Friščić, Tz grada Ivanca, Trakošćanski streličari, Dražen Geček